Pagina 43 – Lumea lui Zadic (partea a doua)


Când am ajuns la casa de marcat am fi putut ieşi cu el fără să-l mai plătim pentru că arăta oricum, numai nou nu. Dar strălucirea de mulţumire din ochii lui l-a trădat. Şi desigur, eticheta încă agăţată. În acea seară a fost iubit cu năbădăi de către Sofia. Pupături urmate de lovituri, îmbrăţişări continuate cu aruncări periculoase. Nu-i nimic, ursul rezistă! Deja învăţa atât de multe despre lupta corp la corp încât simţea că va fi mai bun decât cei mai buni. La degetul mic de la picior îi va sta Rambo, iar după ureche îl va pune pe post de ornament pe Rocky. Cu Robocop se va înfăşura pe antebraţ iar pe Terminator şi-l va tatua pe unde o mai găsi loc.

Mi-aş dori să spun că a pătruns în camera Sofiei cu timiditate şi uşor speriat însă aş fi prea departe de adevăr pentru că a intrat în cameră pe o traiectorie care a început intempestiv de pe hol şi s-a terminat într-un punct nedefinit din mijlocul unui perete, lăsându-l apoi să-şi aleagă singur drumul impus de gravitaţie până jos pe parchet. Chiar dacă nu se aştepta la intrarea asta era oarecum mulţumit că a zburat frumos, descriind un arc de cerc curat ca în cărţile de geometrie, nealterat de mişcari inutile din labele-i de pluş. I se mărea inima la gândul că a pătruns într-o lume de antrenament adevarat, o lume a bărbaţilor fără frică, a firilor puternice şi dintr-o bucată. Ştia că din acest punct viaţa lui va porni pe drumul războinicului cu muşchi de oţel şi curaj de neclintit.

Misiunea mea în care a trebuit doar să le fac cunoştinţă s-a încheiat şi de aici încolo nu pot decât să urmăresc de pe margine evoluţia relaţiei lor.  Dar gândindu-mă la viitorul lui Zadic, parcă deja îl văd mormăind „I’ll be back!” în timp ce se îndepărtează trăgând cu nepăsare după el o răţuşcă sau alt animal de pluş făcut ferfeniţă doar aşa ca din întâmplare.

Acum, după atâtea lupte şi exerciţii blana i s-a mai închis la culoare aşa că astăzi se va antrena în maşina de spălat la 1200 de rotaţii pe minut. Dacă scapă viu poate îl trimitem în cosmos.

Reclame
Explore posts in the same categories: Sofia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: