Pagina 42 – Lumea lui Zadic (partea întâi)


Ne privim cu încăpăţânare în ochi. Ai lui, din plastic negru şlefuit, trădează cu uşurinţă un amalgam de trăiri, sentimente şi emoţii acumulate cu vremea. Timpul zgârie cu indiferenţă orice suprafaţă, iar luciul sufletului lui Zadic nu mai are simplitatea cu care a coborât din raftul cu ursuleţi de pluş acum un an în magazin.

Stăteau la grămadă în raftul acela până a apărut Sofia călare în vârful căruţului de cumpărături manevrat cu dibăcie, viteză şi impresionantă eleganţă de tat-su, mare amator de curse periculoase cu căruţul. O perfidă eroare în sistemul de navigaţie l-a oprit însă fix în raionul de jucării, în faţa raftului cu pricina. Şi cu ursuleţi. Să fie notat că de-a lungul vremii i-am oferit fetiţei fel de fel de creaturi mai mult sau mai puţin blănoase din rafturi cu jucării. Pretenţioasă cum o ştim, a refuzat crocodili, pantere şi cămile, căţei muţi sau zgomotoşi, diferiţi păsăroi răşchiraţi sau personaje diverse din desene animate şi nu în cele din urmă feluriţi viermi sau chestii imposibil de identificat în realitatea înconjurătoare, cu blănuri sau piei colorate strident sau cu solzi lucioşi. Cu obstinaţie a zis nu. Până la Zadic. A fost iubire la prima vedere, ba chiar a vrut mai mulţi odată dar i-am explicat că este mai bine să înceapă cu unul şi pe măsură ce o creşte şi va veni vremea, să încerce şi gustul diversităţii.

Smuls dintre fraţii lui de raft care înfriguraţi şuierau printre buze „Prefă-te mort, prefă-te mort!” , se uita neputincios cum vremurile şi obiceiurile lui încep să se schimbe fără ca el să mai poată opri procesul. Cât de bine i-ar fi fost în continuare acolo în raft înghesuit între ceilalţi într-o îngrămădeală ce-i oferea o securitate confortabilă. Prin mintea lui de animal de pluş revedea întreaga viaţă de până atunci cu repeziciune. Şi-a dat seama că această revedere a vieţii îi ofera o singură imagine cu raftul de Lego de vis-a-vis dar nu a descurajat şi şi-a adus aminte de comentariile pe care le făceau cu toţii despre diverşi cumpărători ce treceau prin faţa locului în care stăteau depozitaţi. Rememora momentele de tristeţe când erau smulşi dintre ei alţi fraţi sau momentele de bucurie când preţurile se modificau crescător. Ah, şi mai era şi blonda responsabilă de raion pe care ştia că nu o va mai vedea. Cât de frumos aranja ea rafturile de jos de pe partea cealaltă stând aplecată cu un picior întins şi unul uşor îndoit şi pe vârf. Simţea cum îi tresaltă blana la vederea dessou-urilor ei. Iar de acuma va trebui să se ocupe de dulcegării şi aiureli cu o fetiţă de doi ani. Ce nu putea să sufere erau lugu-lugu-rile şi replicile zaharisite pe care va trebui să le îndure. Ce naiba!? El era un urs războinic şi dur. Un mascul alfa al urşilor de pluş. Un şef de raft al jucăriilor. Nu îşi imagina săracul cât de mult se înşela asupra a ceea ce-l aştepta.

După un pupat între ochi şi o îmbrăţişare tandră, Sofia s-a uitat lung la el plină de dragoste, moment în care dacă ai fi avut atenţia antrenată ai fi ghicit o grimasă pe faţa lui Zadic. După care l-a strîns din nou până i-au ieşit ochii din cap. Antrenamentul începuse. Îşi pornea cu brutalitate evoluţia de la urs infanterist de raft la urs de trupe speciale. Cu ochii rămaşi un pic afară din orbite, în timp ce eu îi potriveam la loc cu degetul foarte atent la detaliu dar niţel încurcat, începu să zâmbească puţin nesigur de bucuria pe care o anticipa la relaţia cu noua stăpână. A fost paraşutat în acea seară din căruţul de cumpărături de suficiente ori cât să capete o experientă demnă de cei mai buni dintre săritorii de la înălţime. În plus, ştia deja tehnici de cădere în aşa fel încât chiar cu lipsa paraşutei să nu-i fie afectată structura şi – detaliu important – freza, pentru că vorba aceea, cădem, dar cădem cu eleganţă.

 

Reclame
Explore posts in the same categories: Sofia

3 comentarii pe “Pagina 42 – Lumea lui Zadic (partea întâi)”


  1. Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.


  2. mai vreau sa scrii in Jurnalul Sofiei!


  3. Frumos, frumos de tot!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: