Pagina 33 – Sofia s-a murat în mare


Plecând de la vorba „…a încerca marea cu degetul…” noi am încercat marea cu Sofia. Ce catastrofă ar fi putut să iasă din treaba asta? Un tsunami? Un vârtej care să înghită nudişti neatenţi? Nici gând! Pe post de martor al evenimentului şi ameliorator al flotanţei fetiţei, am folosit raţa gonflabilă cu chiloţi. Acesta este un dispozitiv cu isteţime adaptat la modul de înot al bebeluşilor. Bebeluşul, probabil, înoată mai ales în patru labe pe fundul mării, pentru că cel puţin al nostru era atât de magnetizat de onduleurile optice ale pietrelor de sub apă, că abia am ţinut-o să nu se ducă să le culeagă pe toate. Ce naiba aş fi făcut cu atâtea pietre? Ca să revin la animalul gonflabil, în timp ce bagi aer în raţă şi îţi trimiţi pulsul în valori exotice, observi prin ochii deja uşor împăienjeniţi de atâta suflat în curul acesteia, cum la gură ţi se formează întâi un colac, ce curios din fire scoate brusc un cap colorat din el cu tot cu cioc. Eu susţin că este raţă pentru că la un moment dat, presiunea din ea învingând presiunea din mine, mi-a tras un vânt înapoi prin buşon pe care cu grabă m-am repezit să-l reţin, acţiune ce mi-a reuşit  însă doar parţial, restul de aer ieşind într-un măcănit neterminat. Alţii susţin că nu s-a auzit ca un măcănit, ci mai curând ca atunci când Sofia umflă scurt şi zgomotos scutecul. Dat fiind că eram cu gura chiar acolo, agresez fără reţinere pe oricine nu crede că a fost măcănit. Odată raţa umflată, în mijlocul colacului observi un chilot cu două găuri. Bagi fetiţa în chilot şi gata, toate pânzele sus! Îmi dau seama că o întrebare mi s-a născut subit şi anume, cum ar arăta un chilot cu o singură gaură?

Primul contact cu apa a fost sub semnul dilematic al mediului necunoscut. Oarecum veselă şi jucăuşă, dar în acelaşi timp reţinută şi niţel speriată, Sofia trăgea brusc picioarele sus de fiecare dată când încercam să o învăţ primele mişcări de schi nautic. O dată picioarele sus, a doua oară picioarele sus, a treia oara la fel, Sofia! Nu ai încă vârsta să stai cu cracii pe sus, nu se cade şi nu este de bon-ton. Ca o rezolvare şi concluzie, primul contact cu marea a fost făcut cu fundul. Probabil prea străină pentru picioare dar tocmai bună pentru posterior, apa mării s-a împrietenit cu fetiţa destul de repede, moment în care am şi înfipt-o în găurile raţei. Nu mă judecaţi că sună atât de ciudat, vă garantez că raţa nu a avut nimic împotrivă şi nici un alt animal nu a fost agresat sau abuzat în cadrul acestor evenimente.

Împingând uşor fetiţa de la unul la altul, aceasta a trecut pe nesimţite de la clipoceli de râs la zornăieli de uşoară smiorcăială, semn că pentru prima baie cu temperatura necontrolată, pH aleator şi curenţi mai puternici decât cei ai duşului este suficient. Învelită acuma în prosop, dârdâia uşor în acelaşi timp cu clănţănitul dinţilor inexistenţi. Un clănţănit moale de gingii, ca să mă păstrez corect. Mie personal apa mi-a părut chiar caldă, însă este la fel de adevarat ca eu nu intru întâi cu fundul ci cu picioarele. Fiecare cu stilul său.

_MG_9029_proc

Reclame
Explore posts in the same categories: Sofia

One Comment pe “Pagina 33 – Sofia s-a murat în mare”

  1. Andy Says:

    E dulce! Îngeraş mic şi inocent!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: