Pagina 32 – Sofia s-a copt pe plajă.


Tolanită nonşalant pe prosop, Sofia savurează razele solare bine filtrate de umbrela de deasupra. E profund încântată de avalanşa de imagini şi sunete noi de pe plajă. Valuri, fâlfâit de umbrele, muzici diluate de pe la terase, ţipete de pescăruşi care trec în V-uri, mulţi oameni vorbind şi desigur, strigăte îngrijorate de mame responsabile: Miăiţă! Nu intra mamă în apă ca ti papă miduza!

Noul set de jucării cu specific litoral o amuză nespus de mult. Grebla verde este incomparabil mai gustoasă decât lopăţica roşie şi nici una nu egalează savoarea camionului de plastic ce poate transporta delicioasele forme de scoică. Am impresia că toată plaja de la 2 Mai are în sine un gust aparte, mult potenţat de algele puturoase eşuate cu kilogramele la soare care, dealtfel, îşi aduc oricum aportul la farmecul locului.

Am ieşit la bronzat pe plaja de nudişti. O fi bine, o fi rău? Noi, mai pudici, am ţinut obişnuitele petice de pânză prin locurile mai albe, Sofia, şi mai pudică, şi-a ţinut ditamai scutecul pe ea. Plus pălăria. Acest lucru îmi sugerează că probabilitatea de a ajunge o de succes dansatoare la bară, este relativ mică. În fine, singurul inconvenient resimţit pe plaja de nudişti a fost doar atunci când, pierdut fiind cu ochii în nemărginire, mi-a trecut o bălăngănită puţă prin faţă, deraindu-mi niţel şirul gândurilor. Am clipit repede de câteva ori şi mi-am reluat propria-mi dizolvare în orizontul intangibil al mării. Cât despre impresia Sofiei în acest sens, poate crede că a văzut ciocul berzei, o barză mai flască şi ofilită,  ce ştiu eu?

Uşor plictisită de stat pe spate, sau poate doar intuind că bronzul trebuie acumulat uniform pe toate părţile corpului, fetiţa a început să se rostogolească spre poziţia bărcuţă pe burtă. O mică problemă de orientare, omite deseori să-i comunice că a ajuns în poziţia dorită, aşa că ea continuă cu rostogolirea cam cum întorc ăştia hamburgerii la fast-food. Pe faţă, pe dos, pe faţă, pe dos…pătura este limitată Sofia! O să ajungi în nisip! Nu că acesta ar fi un lucru neapărat rău, dar cum ea preferă să folosească simţul gustului înainte de cel tactil, nisipul nu este cel mai potrivit context pentru cele numai 9 luni de obiecte linse, supte şi molfăite. Avântul de hamburger răsucit i-a fost nemilos curmat şi am considerat că pentru o vreme poziţia şezând este cea mai sigură.

Privirea-i expresivă în timp ce molfăia resemnată grebla verde îmi spunea clar că tare ar fi vrut să ajungă în modul acesta până în Vama Veche.

Reclame
Explore posts in the same categories: Sofia

11 comentarii pe “Pagina 32 – Sofia s-a copt pe plajă.”

 1. oanamada Says:

  Ce frumoasa este!!!! Superba…
  Asa…deci v-ati rasfatat la mare ai? Ce dor imi e de 2 mai…dar nu si de plaja de nudisti!
  Va pup

 2. degetica Says:

  voi sunteti niste parinti mai prevazatori acu la primu copil, al meu la 9 luni mancase kile de nisip…:)))

 3. Bogdana Says:

  :))) m-a distrat povestea cu puta. si cum am prostul obicei de a vizualiza mental ceea ce citesc………

 4. iuliaca Says:

  si pe langa toate vizualizarile astea, imaginea finala e dementiala ! adica atitudinea Sofiei! incheie cu un ras in hohote toata pagina 32 !sa va traiasca!

 5. pepitoid Says:

  Oana, multumim! Ne-am ras-rasfatat e drept 🙂

 6. pepitoid Says:

  Degetica, nu stiam sigur daca nisipul merge cu restul dietei, am prefreat sa o tinem departe. Dar vorba ta, la urmatorul…il fac struţ de la 6 luni!

 7. pepitoid Says:

  Bogdana…sa nu dai vina pe mine daca ai cosmaruri…sau nu sunt cosmaruri? 😛

 8. pepitoid Says:

  Iuliaca, asa e Sofia, cu atitudini diverse.

 9. Cristina Says:

  Sofia este f frumoasa ca mamica ei 🙂

 10. Mihaela Says:

  Multumesc, Cristina 🙂

 11. tasha Says:

  waw!!!ce frumoasa fetita…palaria ei se poate constitui si intr-o marinimoasa umbrela care o acopera in intregime…nostima poza!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: