Pagina 29 – Povesti horror pentru copii


Am ras-o! Da, nu a scăpat până la urmă, chiar dacă acu’ ceva vreme stăteam în dubiu dacă să tundem copilu’ au ba. Mergând pe ideea că marile hotărâri se iau brusc şi pe negândite, am atacat freza fetiţei fără milă. Eu mi-am spus totuşi să o facem cu stil, aşadar am încercat să-i dau o alură art-nouveau, însă n-am idee de ce, a ieşit ceva ce aduce mai degraba cu modelul „Penitenciarul Rahova”.

Totul s-a petrecut la baia de seară. Mama i-a distras atenţia cu minunatul set de jucării pentru cădiţă format din câteva căni de plastic găurite, iar în timp ce Sofia privea fascinată cum curge apa prin fundul lor, eu îmi exercitam imprimarea suflului artistic pe scăfârlia ei. După nici zece minute, îmi admiram opera cu un ochi autocritic (şi cu celalalt intrigat) privind pe rând, ba la aparatul de ras, ba la chelia ca un dalmaţian a Sofiei, în timp ce deasupra capului mi se contura din ce în ce mai clar, un semn mare de întrebare urmat de unul de exclamare. Am adăugat şi nişte puncte-puncte şi mi-am spus „Eh! Poate că data viitoare se tunde singură…”

Iată-ne la prima ieşire în parc cu noua înfăţişare. Constat cu o moderată uimire că bebeluşii fug panicaţi în toate direcţiile strigând „Un monstru ce seamănă cu Sofia! Fugiţi!” Mămicile aleargă înebunite după cărucioarele folosite la grămadă de câte doi sau trei bebeluşi care nu mai ştiu pe unde să scape. Doi gemeni blonzi, de şapte kile fiecare, clipesc des, baricadaţi după un zid ridicat la repezeală din biberoane goale şi scutece folosite pe care la nevoie sunt pregătiţi să le folosească pe post de artilerie defensivă. Doar mama-eroină cu tripleţi, trece impasibila şi imperturbabilă, cu pasul egal şi cu căruciorul ei gabarit depăşit care seamănă cu un trailer. Pesemne că lucruri de genul ăsta nu  o mai mişcă de multă vreme. A trecut deja prin chestii mult mai înspăimântătoare. Acum că am reuşit să implementăm haos în părculeţ, îi spun Mihaelei – „Hai să-i punem totuşi cipilica. Să nu îi fie răcoare la dalmaţian”. Lumea începe să revină la starea de calm. Bebeluşii se linistesc şi încep să se adune de prin tufe sau copaci. Mămicile discută aprins între ele. Probabil organizează o chetă pentru un set de căciuli, şepci sau pălării pentru Sofia, unele ce cu siguranţă nu se pot da jos prea uşor.

Să nu credeţi că sunt un părinte fără inimă ce experimentează pe propriul copil. Asta e o acţiune ce am experimentat-o şi pe mine. E drept că aveam păduchi. La ţară fiind, mă jucasem prea mult în coteţul găinilor. Mi-am dat şi cu gaz în cap, doar doar oi scăpa de blatişti, noroc că nu am fost niciodată fumător. Pe Sofia eu nu am gazat-o, a dat-o mă-sa cu fel de fel de creme şi balsamuri, de cred că dacă ar fi intrat într-un roi de musculiţe aş fi avut impresia că i s-a regenerat părul brusc.

Periodic, mă joc cu fetiţa în faţa oglinzii încercând să-mi dau seama dacă se recunoaşte sau nu. Până acuma ştiu sigur doar că mă recunoaşte pe mine. Astăzi la oglindă, a umflat-o râsul. Sunt convins că nu realizează că e chiar reflexia ei.

Reclame
Explore posts in the same categories: Sofia

6 comentarii pe “Pagina 29 – Povesti horror pentru copii”

 1. NanE Says:

  Domne, da’chiar, de ce trebuie tunşi bebeii? Întreb şi eu ca om neexperimentat cu urmaşii.
  Bine că nu-şi dau seama ce li se întâmplă, atunci cred că-i mai mare „distracţia”.
  Apropo, în apropiere de turtă, cred că nu o mai tundeţi, nu? 🙂
  Cred că o s-o umfle râsul şi când o să citească ce s-a scris pe aici 🙂
  Ea să fie sănătoasă 🙂

 2. degetica Says:

  mama mia,. cat cura j:D
  Sofia mea abia dupa un an jumate a primit prima tunsoare(tip castron, oribila), iar Gh are niste bucle mult prea minunate ca sa i le tai…:))))

 3. Andreea Says:

  lol! cand am citit titlul am crezut ca te referi la otravirile, hacuielile sau planurile malefice ale parintilor, vrajitoarei, masterei sau alt personaj dragalas din povestile pentru copii de gen Alba ca Zapada, Hansel si Gretel, Fetita cu chibrituri, etc. eu agonizez in fiecare seara la alegerea povestirii, daca sperii fata, daca viseaza urat…?! Deh, lectura cu ochi de mama prea atenta (eufemism pentru paranoica, zic unii rautaciosi). si zau daca am observat ceva la domnii Grimm sau Andersen in minunatii ani de aur ai copilariei mele! Asa ca, incurajata de amintiri, dau credit mintii sanatos mostenite a urmasei si ii dau inainte cu insangerarile si otravirile si fratricidurile. Iar Ada se distreaza de minune!:)

 4. pepitoid Says:

  Nane, bine ai venit pe jurnal!
  Nu trebuie tunsi neaparat, dar…cateodata chiar daca nu trebuie ii tundem 🙂

 5. pepitoid Says:

  Degetica…curajul danseaza tango cu inconstienta. Dar acuma a fost doar curaj, asa e.

 6. pepitoid Says:

  Andreea, e ok. Mai incolo probabil o sa descoperi tenta sexuala din povestile astea, mai ales in trio-ul Capcaun, Fat Frumos si Ileana Cosanzeana. Nu mai vorbesc de martoaga rapciugoasa care nu trebuie sa ia decat o pastila de jaratec sa-si umfle muschii. Ori sunt doar eu obsedat, naiba stie.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: