Pagina 27 – Mulga


Nu pot susţine că am devenit specialist în produse lactate în cele peste patru luni de când Sofia îşi obligă mama să ţină producţia de lapte în regim nonstop, dar cu siguranţă am un cuvânt de spus când vine vorba de aparatură de muls. Perioada de tatonări şi ezitări pare deja foarte departe în timp, iar astăzi mă uit în urmă, cu detaşarea şi experienţa celui trecut prin grele încercări. Este cât se poate de adevărat că la acele grele încercări nu au fost puse ţâţele mele personale, însă măcar prin empatie pot să-mi arog o micuţă parte din experienţa respectivă.

Începutul a fost marcat de o mică pompiţă de împrumut, ce banuiesc eu că avea doar rol de amorsare a instalaţiei de lapte, pentru că nu avea rezervor. Ca un fel de desfundător de closet probabil la origine, în care interesul constă în eliberarea căilor şi nu în păstrarea materialului ce ţine instalaţia înfundată. Acea pompiţă, cu balonaşul ei pe care după ce apăsai revenea la forma iniţială creând depresiune, nu a reuşit să devină prea utilă indiferent cu cât aplomb a fost atacată acea mică pară de cauciuc. După câteva zile, s-a decis în unanimitate că utilajul respectiv este depăşit, aşa că în următorul moment eram la farmacie, hotărât să iau cea mai bună sculă de muls pe care o aveau. În câteva minute ieşeam – după ce dădusem 20 de lei – cu cea mai scumpă pompă de acolo. Victoria îmi era însă relativă dacă ţineam seama că pompa cea mai scumpă, era mai scumpă cu doar doi lei faţă de cea mai ieftină, acestea fiind şi singurele opţiuni, dar cu motivaţia oarecum nesatisfăcătoare dar bună pe moment, că într-o farmacie de provincie nu poţi găsi ultimele cuceriri ale ştiinţei şi tehnicii, am revenit încrezător totuşi că avem ceva mai bun decât mini-desfundătorul de closet.

Tot cu pară de cauciuc dar dotată şi cu rezervor plus diverse supape de data asta, pompa încerca să-şi facă datoria. Dar vai, încă nu ştiam cât de departe suntem de adevărata aparatură industrială de muls mame. Sunt nevoit să dau vina pe Sofia pentru toată această tevatură. Ce simplu ar fi fost dacă în loc să fi fost răpusă de somn la sân dupa nici cinci minute, să rămână acolo îmbuşonată cu responsabilitate până la capăt. O fi oare atât de obositor? Abia aştept să crească şi cu prima ocazie când îmi va cere o acadea am să-i răspund pe măsură – Nu-ţi iau acadea că adormi! – ah! dulce răzbunare ca un lapte cu vanilie! Este uşor de anticipat că nici această cea mai scumpă pompă dintre cele mai ieftine nu a rezistat prea mult şi a cedat fizic şi psihic odată cu ruperea parei de cauciuc. Venise clar vremea pentru artileria grea.

De la cei 20 de lei am sărit direct la aparatură de 200 de lei. Nu mai era loc de joacă. Dar ce senzaţii şi ce sorbitură. Câtă hotărâre şi abnegaţie în pompa de 200 de lei. Borcănaşele se umpleau unul dupa altul, fetiţa putea să facă şi gargară cu laptele dacă şi-ar fi dorit, iar eu sa-mi pun în ceai dimineaţa cu nonşalanţă. De mai bine de trei luni, producţia de lapte este conform planului cincinal şi pompa nu dă semne de oboseală. Mama însa da. Deja simte că la antebraţul drept are muşchii mai dezvoltaţi de la atâtea apăsări pe clapeta pompei (da, nu mai are pară de cauciuc, are clapetă). Şi scârţâie. Nu mama, clapeta. Din prima zi scârţâia, am considerat că face parte din design, dar totuşi, la un moment dat devine neplăcut şi îţi vine să zici – Mulge, mulge, nu te opri, că abia ce mă obişnuisem cu zgomotul! Şi nu mai schimba nici ritmul că mă enervezi! Şi să ştii că pe ritmul ăsta ar merge şi un contrabas!

De ieri însă, viaţa familiei s-a schimbat radical. Am devenit mai săraci cu peste 600 de lei dar ce sculă, ce invenţie, ce minune, ce treabă serioasă! Tu doar îi dai la început ritmul şi apoi ea continuă până te plictiseşti sau cade curentul. Şi dacă totuşi nu te-ai plictisit dar a căzut curentul, merge şi pe baterii. Poţi să şi dormi că ea te mulge. Sigur că o asemenea apariţie merita un nume. O cheamă Mulga. Păi noi practic am evoluat de la sugativă la motopompă frate! Păi eu acuma deja mă gândesc cum să arate etichetele de pe sticlele de lapte că mă apuc să comercializez. Mulga cu vanilie, Mulga cu cacao, Mulga degresat, tot ce vrei! Direct de la motopofniţă!

Reclame
Explore posts in the same categories: Sofia

9 comentarii pe “Pagina 27 – Mulga”

 1. Lala Says:

  Scuza-ma dar am ras cu lacrimi.
  Foarte plastica descrierea ta dar atat de adevarata.
  Felicitari pentru achizitie .

 2. degetica Says:

  eu in schimb am plans.
  mama Sofiei pur si simplu nu a avut ajutor la alaptare:(
  Ce daca adormea dupa 5 minute> trebuia continuat. :(((

  Lasa, la urmatorul stiti de unde sa ma luati , intre timp sper sa fac si ceva concret inspre oficializarea in consultanta de lactatie:)

 3. Nora Says:

  Sper ca glumesti… adica peste 600 ron pt o pompa?
  Eu sunt in stadiu de pregatiri (mai am o luna jumate pana nasc…) si ma tot uit dupa pompe si alte device-uri. N-am vazut pana acum aceasta Mulga… Am o pompa de la Avent capatata de la o prietena care n-a avut lapte si care nu a folosit-o aproape deloc… Sper sa-si faca treaba, daca nu… vom adopta solutii mai radicale. De aceea zi-mi si mie te rog de unde ai luat-o si ce marca e, pt ca nu am gasit nimic pe net despre aceasta pompa minune…

 4. pepitoid Says:

  Lala, multumim de vizita!

 5. pepitoid Says:

  Degetica, nu mai plange, stai linistita, pana la urma lucrurile s-au aranjat. Ajutor a avut, nu stiu insa daca intotdeauna a primit informatiile cele mai bune. Si ea se gandea ulterior ca ar fi trebuit sa fie mai insistenta cu fata cu alaptatul la san. Eh…la urmatorul… 🙂

 6. pepitoid Says:

  Nora, da…in jur de 650 😦
  Ti-am trimis toate detaliile pe mail. Daca mai vrei sa stii ceva, ţipă cu incredere 🙂
  Multumim de vizita

 7. iuliaca Says:

  hai odat’ cu pagina 28 !cat sa te mai asteptam ? eeee:P

 8. Corina Says:

  pai chiar asa! e ceva putred la castel!

 9. pepitoid Says:

  Iulia, Corina, cu suturile de rigoare pe care mi le dau singur in fund, va spun doar ca Pagina 28 s-a umplut 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: