Pagina 26 – Rescuteclona


Simt o nestăvilită nevoie să-mi continui contribuţia la binele tuturor bebeluşilor prin încă o invenţie de netăgăduită utilitate. Rescuteclona s-a născut într-o seară friguroasă când bâjbâiam prin întunericul ghenei de la bloc să scap de punga ale căror două sau trei kilograme erau umplute cu producţia pe numai două zile, de scutece absorbante folosite la etanşeizarea Sofiei la orificiile inferioare. Dizolvat în liniştea încărcată cu suspans a nopţii, aruncam febril punga neagră pe tobogan, ca şi când aş fi vrut să scap de un cadavru compromiţător şi cugetam la câtă risipă de material este în acest act. Nu numai că am dat atâţia bani pe scutece, dar în loc să le consum cumva, chiar le-am mai adaugat ceva ca apoi sa le arunc. Este un paradox. Cu scutecele împachetate ca nişte hamburgeri, mă simţeam de parcă aş fi luat un kilogram de legume şi în loc să-l mănânc, am mai pus lângă el un kilogram de fructe şi le-am lansat apoi ambele la gunoi, fericit că scap în sfârşit de ele. Comparaţia e forţată ştiu, dar na, m-am gândit cinci minute să găsesc alta, însă eram deja consumat de gândul că iar trebuie să mă duc să arunc punga neagră în tomberon. Din toate aceste considerente de însemnătate cel puţin vitală pentru noi şi următoarele generaţii, lansez – în mod cu totul teoretic desigur – rescuteclona. Mai departe e treaba inginerilor să o pună în aplicare, doar n-o să fac eu totul!

Acest minunat dispozitiv este prevăzut cu sistem de reciclare al apelor uzate generate de bebeluşi. Materiile solide însă, sunt deshidratate şi se adună într-o solniţă specială, urmând ca aceasta să fie golită la aproximativ o lună, excepţie făcând bebeluşii ăştia căcăcioşi din cale afară, ce vor umple solniţa la una sau două săptămâni. Cu un amortizor sonor montat ca opţiune, nu va mai trebui să ne apropiem de bebeluşul ingenuu cu teama încasării unui L’Harmattan sau El Nino. Dar ‘le coup de grace’ constă în folosirea apei reciclate pentru ştergerea copilului la fund. Nu tu şerveţele, nu tu picturi involuntare pe hainele lui sau pe ale altora. Ca să nu mai vorbesc de mirosuri. Un lăcaş special, va găzdui un odorizant cu aromă de pădure de conifere, care va fâsâi odată la jumătate de oră, păstrând zona în care sălăşuieşte mica bestie într-o prietenoasă şi îmbietoare ambianţă naturală.

Cum bine v-am obişnuit, cred că deja aţi ghicit că totul este pus în funcţiune de pedalarea sau foiala deseori excesivă a fetiţei sau băieţelului în cauză. Urăsc bateriile – nu sunt ecologice domnule! În încheiere, în speranţa că Pampers, Happy, Hughees sau alţii care câştigă de pe urma pungilor negre cu hamburgeri aruncaţi în tomberon, nu citesc nimic din ceea ce este aici şi astfel să nu fiu nevoit să trăiesc de acum încolo cu teama în suflet, mai adaug doar că rescuteclona se ajustează odată cu vârsta copilului, printr-un sistem – ingenios desigur – de curele cu arici. Aşadar, se poate ajunge liniştit la vârsta pensiei fără să-ţi mai schimbi scutecul! Curat şi uscat!

Reclame
Explore posts in the same categories: Sofia

2 comentarii pe “Pagina 26 – Rescuteclona”

  1. iuliaca Says:

    pai bravo mai ,nici nu ma lasi sa citesc pagina 26 ca ma faci sa rad de la titlu?ca sa nu mai zic ca deja mintea mea lucra si incerca sa isi imagineze acest nou produs:rescuteclona

  2. pepitoid Says:

    pai e si normal! titlul a fost partea cea mai dificila 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: