Pagina 25 – Cu jucăriile la atac! (partea a doua)


Nu mă puteam rezuma doar la două dintre jucării atâta timp cât diversitatea lor e aşa de darnică şi, pe deasupra, trebuie să iau în considerare că abia a început colecţionarea lor. Nici să le descriu pe toate nu îmi este totuşi în plan, mi-ar fi necesare degete mai lungi, să aibă de unde să se tocească în tastatură la cât mi-ar trebui să povestesc. Pentru găina cu gâtul rupt am o admiraţie continuu ascendentă ţinând cont că astăzi am descoperit că-i pot şi înnoda picioarele.

Căţelul îmbulinator.
Un animal de felul lui minimalist ca dezvoltare, ce are ca şi caracteristică principală bulinele-i maronii afişate pe fondul alb. În primul moment inspiră milă văzându-l fără nici un fel de membre şi văduvit chiar şi de coadă, dar apoi realizezi că este o jucărie apetisantă în sensul cel mai culinar posibil. Corpul, ca un dovlecel care nu a atins maturitatea, are potrivit în vârf un cap de căţel cu tot ce-i este necesar: bot, ochi, urechi şi limbă. Totul stă sub imperiul bulinelor ciocolatii cu iz de cacao. Poate apărea un semn de întrebare privind înclinaţiile alimentare generate de capul câinelui, dar asta până pui mâna pe el. O simplă scuturare mi-a conturat imaginea de recipient cu bomboane sau alune prăjite, iar faptul că l-am prins de urechile foşnitoare nu a făcut decât să-mi genereze un puternic miros autoindus de fulgi sau cereale cu lapte. Nu mai am nici urmă de mirare când o văd pe Sofia cum îl molfăie cu poftă.

Atârnaţii.
Mici şi la grămadă, fără să aibă pretenţia unei individualităţi bine conturate, atârnaţii sunt fel de fel de animale micşorate şi mai mult sau mai puţin definitivate, care stau agăţate de ce ţi-e la îndemană şi în general deasupra copilului. Ori de traversa special concepută pentru ei de la patul bebeluşului, ori într-un ţarc de joacă, sau, de ce nu, în locuri mai puţin naturale pentru aceştia, cum ar fi lanţul cu care tragi apa la closet. Faţă de atârnaţi nu dezvolţi un ataşament special ca la o jucărie cu personalitatea mai bine determinată, poţi chiar să-i vezi ca pe nişte consumabile. Chiar şi aşa, atârnaţii fiinţează împărţiţi în categorii distincte.
Cei tăcuţi dar moi – îi strângi sau îi apeşi sau îi maltratezi cum vrei şi nu scot nici un zgomot, dar îţi oferă senzaţii tactile deosebite, unele aproape la fel de creatoare de dependenţă ca şi spartul pungilor cu băşici.
Zornăitorii extrovertiţi – la orice lovitură sau scuturare, protestează zornăindu-şi nemulţumirea sau tremură sonor a veselie, asta în funcţie de starea de moment a atârnatului.
Pneumofoşi – odată apăsaţi, scot aerul din ei prin fluieraşe invizibile cu ochiul liber ce înfig ţipete stridente în creierul meu şi al fetiţei care întâi se sperie şi apoi o calmează tat-su. Mama apare contrariată, crezând că am trecut cu roţile scaunului peste coada pisicii.
Atârnaţii trubaduri – tragi de ei în jos şi maţul de care atarnă le pune în mişcare piticii flaşnetari din interior, ce cântă o melodie din repertoriul melodiilor pentru copiii foarte mici, repertoriu ce conţine cam…două melodii. Sau una. Aceea. După ce tragi prima oară de unu din ăsta şi aştepţi apoi cu un calm îndelung educat să treacă interminabilele minute până se opreşte flaşneta, ţii minte şi a doua oară îl laşi să atârne în pace.

Reclame
Explore posts in the same categories: Sofia

6 comentarii pe “Pagina 25 – Cu jucăriile la atac! (partea a doua)”

 1. degetica Says:

  nu se poate. NU aveti catelusul vorbitor? care zice Burtica? si zice Esti prietenul meu ?
  si cate si mai cate?
  stai jos , nota 2 😀

  cat despre fraierealainainte mentionata, sa stii ca merge cu o sg conditie: va transformati voi in jucariile ei.(presupsun ca vorbesc retroactiv…. :D)

 2. pepitoid Says:

  catel vorbitor!?? sa stai si tu cu doua pisici mieunatoare si sa vezi apoi daca-ti mai trebuie catel vorbitor 😛
  da…retroactiv…”foarte” retroactiv 🙂

 3. toni Says:

  baei, si mie imi plac spanzuratii astia pe care-i enumeri…aia cu intestin (in)cantator sunt preferatii mei…si da, au o singura melodie, dar de fiecare data te adoarme intr-o alta pozitie..:P

 4. pepitoid Says:

  avem colectie de spanzurati…daca vrei facem schimburi 🙂

 5. shmeny Says:

  de cand sunt gravida citesc aici in tacere. jucariile voastre m-au binedispus si m-au facut mai increzatoare. deocamdata nu am jucarii si a fost un moment in care credem ca se duce totul de rapa. analize proaste. apoi totul a iesit bine.
  asa ca… sper ca in curand sa faceti si cu mine schimb de jucarii.

 6. Bogdana Says:

  catelul nostru exista in 2 variante, una engleza, de la mama lui, de la Londra, si una autohtona. Buba cu varianta romana este ca atunci cand ti-e lumea mai draga, adica pe la 12 noaptea intr-o liniste mormantala, incepe sa spuna „Nas rosu”, „Hapciu”.

  Mai intai ti se opreste inima, dupa care te repezi asupra bestiei cu nas rosu, si inainte sa mai provoace vreun dezastru ii iei piuitul

  asa ca be aware!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: