Pagina 23 – Cântăreaţa cheală


Un frizer consacrat ar fi cel puţin invidios să vadă aranjamentul capilar al Sofiei. I-ar fi sursă de inspiraţie la o gramadă de lucrări pentru oarecari reprezentante sofisticate şi pretenţioase ale sexului frumos. O întreaga pleiadă de doritoare, ar face coadă la uşa salonului acestuia dacă ar urma întocmai modelele tunsorii Sofiei. Cu fruntea golaşă până spre creştet, şuviţe ciufulite în stilul négligée pe laterale şi un gol de păr asemănător cu al vechilor călugări capucini undeva deasupra cefei, unde se freacă de obicei capul de la atâta stat pe spate, ‘look’-ul fetiţei ar face ravagii printre bebeluşii băieţi dacă ar ieşi mai des prin cluburile de noapte din oraş. Completată asimetric într-o estetică subtilă de un alt gol de păr de la o tentativă de-a noastră de a o tunde cu maşina de ras, şi găurile care au început să se estompeze provenite de la foarfeca preotului de la botez, freza Sofiei ar putea fi folosită fără riscul erorii în locul efectelor speciale într-un film science-fiction cu specii bizare de primate.

Acesta este şi motivul pentru care ne-am hotărât să o radem în cap. Sună radical ştiu, dar la situaţii radicale, trebuiesc adoptate soluţii radicale. Şi trebuie să facem asta înainte ca părul fetiţei să ajungă ca al unui caniş căzut în malaxorul de gumă de mestecat. Încercarea cu maşina de tuns a eşuat lamentabil într-o aglomeraţie de strigăte şi plânsete indignate, toate adresate monstrului mecanic îngrozitor care vibra pe lânga ea. Este clar cazul să folosim aparat cu lamă de ras, dat fiiind că alte variante nu ştiu şi nu simt că ar fi tocmai potrivit să îi dăm cu cremă epilatoare pe cap.

Deja mi-o imaginez în urma intervenţiei, contemplându-şi chelia în oglindă cu un aer dur şi cu ochii întredeschişi, gândindu-se ce cicatrice s-ar potrivi mai bine la hainele de piele neagră cu ţinte şi zale. La ce strigăte de război a început să aibă, o putem da cu ulei pe cap, iar cu scutecul bine legat în jurul fundului şi crăcănată cum stau ăştia mici de obicei, o facem fără nici o dificultate luptătoare de sumo. Să trosnească toţi bebeluşii din cartier. Să facă legea aici în Sălăjean şi Pantelimon. Apoi, într-o scenă finală, să privească încruntată cu tatuajele-i transpirate pe braţe şi cu lumina soarelui la apus ricoşându-i tăios din chelie, să scrâşnească dârz printre dinţi – „Care-i următorul care îmi mai spune cântăreaţa cheală?”.

Reclame
Explore posts in the same categories: Sofia

7 comentarii pe “Pagina 23 – Cântăreaţa cheală”

 1. Bogdana Says:

  Lasati fata asa cum e… :)))
  oricum pana la sapte luni isi pierde tot parul de cale naturala si nedureroasa…

 2. iuliaca Says:

  si hai cu pagina 24 🙂

 3. Corina Says:

  asa ma gandeam si eu! si hai cu 24!

 4. Bogdana Says:

  chiar, unde-i pagina 24? sper ca nu ati tuns fata?

  sau daca ati tuns-o, macar sa vedem pozele 🙂

 5. pepitoid Says:

  Gata, nu mai trageti! Pagina 24 a iesit din tipar 🙂

  Bogdana…n-am tuns-o…n-avem suficient curaj si vorba ta…las sa sa-si piarda parul singura.

 6. Cristina Says:

  Bine k n-ati tuns-o… 🙂
  Vreau si eu poooze de la botez si nu nuuumai 😀

 7. Bibi Says:

  Urmand experienta voastra, pentru a schimba look-ul lui Iosif, nu am mai trecut prin etapele mentionate (masina de ras, crema epilatoare, etc.), ci am recurs direct la aparatul de ras manual cu lama. Rezultatele au fost mai mult decat multumitoare, acum fiul aduce mult mai mult cu tatal, operatiunea nu a rezultat in strigate, urlete sau cicatrici vietzashe, ba chiar datorita mainii sigure a „frizerului”, subiectul a facut o figura de zile mari: a adormit pe „masa de operatii”.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: