Pagina 20 – Suzetronul


Liniştit şi relaxat mă bălăngăneam pe scaun ascultându-i suavul scârţâit al balansului, cu mintea aiurea şi fără nici o grijă imediată, când, pe nepusă masă, mă trezesc împrăştiat pe parchet cu scaunul dărâmat lângă mine. Buimăcit şi profund contrariat de neaşteptata schimbare a comodei mele poziţii, încep să mă ridic cu lene de jos, moment în care realizez iluminat ce se întâmplase. Mă lovise o idee. Da’ rău.

Era prima mea invenţie din vastul univers al obiectelor pentru bebeluşi. Şi cum o invenţie este mult mai uşor de denumit decât de realizat, i-am spus repede – Suzetronul. Sunt nerăbdător să vă explic în ce constă acest dispozitiv, pentru că fără doar şi poate, este un dispozitiv.

Suzetronul are ca nucleu suzeta ordinară, nu contează ce marcă sau ce tip constructiv, deoarece suzeta este doar motivul – în sine nesemnificativ – al suzetronului de a exista. Ei bine, acesta cumulează mai multe funcţii într-un singur obiect, în aşa fel încât te scapă de dilemele provocate de situaţii în care te gândeşti ce ar fi mai bine să-i bagi bebeluşului în gură. Suzeta este îmbunătăţită cu un senzor termic şi are şi rol de termometru. Apoi, în funcţie de frecvenţa suptului, suzetronul estimează starea de adormeală a bebeluşului şi ajustează o muzică ambientală potrivită. În faza de prototip m-am gândit să includ neaparat Mozart, însa nu sunt hotărât dacă să bag şi fluieraşele din Cvartetul pentru fluier şi corzi nr.1 şi cu siguranţă mă fac că uit de Bach. Îi voi implementa chiar şi sunete din natură. Ah, ce bucurie la gândul că nu o să-i mai spun Mihaelei – pune şi tu nişte cuci să adoarmă fetiţa! – deoarece suzetronul va fi la post şi va da drumul cu promptitudine cucilor din pădurea adormită. Cu cât mai puţin adormită, cu atât mai mare stolul de cuci. Văzând că posibilităţile suzetronului sunt practic nelimitate, m-am gândit să-l fac şi veioză care să-ţi lumineze cartea când vrei să citeşti, dar am revenit asupra acestei idei dându-mi seama că bebeluşul atunci când citeşte nu adoarme, iar acesta nu este lucrul pe care ni-l dorim întotdeauna. Însă eu de multe ori citesc ca să adorm şi mi-ar prinde bine să sug dintr-un suzetron în timpul lecturii şi eventual doi sau trei cuci să-mi gâdile timpanul cu o piesă din folclorul mexican, de preferinţă.

Asta însă nu este tot. Suzetronul are înglobat un ceas deşteptător cu proiecţia orei pe tavan şi sigur aş fi putut să-i adaug şi un cititor de CD-uri, dar m-am gândit că n-am văzut bebeluşi cu gura atât de mare şi piaţa ar fi limitată. Sunt sigur că acuma vă întrebaţi deja unde stau bateriile pentru un aparat care poate face atât de multe lucruri. Iniţial, trebuie să recunosc că acesta a fost un aspect pe care nu l-am luat în calcul, dar stând apoi şi cugetând mai adânc, am realizat şi eu că greutatea bateriilor ar opri brusc bebeluşul din fugă când acesta ar ajunge la distanţa lungimii firelor de alimentare, iar noi ne dorim ca bebeluşul să aibă mobilitate şi autonomie deplină. Mă rog, eu nu ştiu dacă îmi doresc asta, însă nu mă pot pronunţa în numele tuturor. Drept urmare, soluţia alimentării suzetronului cu electricitate a venit aproape natural aş putea spune. Gândiţi-vă şi singuri cât lucru mecanic generează un bebeluş când suge suzeta. Pe masură ce bebeluşul suge, o bobină fixată pe suzetă generează curent prin mişcarea în câmpul magnetic generat de casca de magneţi montată în prealabil pe capul bebeluşului în cauză. Gata şi cu alimentarea! Spuneţi-mi voi dacă nu vă doriţi deja câte un suzetron fiecare! Accept şi precomenzi.

Reclame
Explore posts in the same categories: Sofia

2 comentarii pe “Pagina 20 – Suzetronul”

  1. Ana Says:

    Bine ai venit in blogrollul Evei! Primul tatic am inteles bine? N-am avut timp decat sa rasfoiesc dar promit sa ma intorc si am sa citesc tot!

  2. pepitoid Says:

    Buna Ana! Primul tatic…adica prima oara tatic? Daca da…atunci da 🙂 Multumim de vizita, esti binevenita oricand!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: