Pagina 19 – Sirop de colic


Eu când am semnat procesul de predare-primire şi am luat Sofia din maternitate, am avut clar în vedere că are inclus un set de caracteristici obligatorii, fără de care aş fi considerat-o cu defect şi aş fi dus-o la service sau, în fine, aş fi cerut altă Sofie la schimb. Este neplăcut să observi că una dintre caracteristici funcţionează ireproşabil timp de trei luni, ca apoi să dea semne de uzură a materialului şi disfuncţionalităţi. Este vorba de subansamblul de colici.

Mă lăudam la toată lumea până de curând zicând mândru – Sofia are colici! – şi eram mulţumit la gândul că Sofia are ceva clar, bine definit, şi dacă o vedeam plângând şi o întrebam „Sofia, ce ai?”, îmi răspundea cu promptitudine. Am colici! Am avut azi doi, unul dimineaţa si unul seara. Ăla de dimineaţă a fost un colic oarecum leneş, cu o deplasare greoaie, mi-a dat senzaţii de durere difuză şi confuză, greu de localizat şi măsurat. Un colic, s-ar putea spune, plictisitor, cu o personalitate cel puţin amorfă. Colicul de seară însă, altă poveste, este un colic vioi, plin de energie, aleargă cu frenezie prin burtă şi caută jucăuş un loc de ieşire. Chiar pot să-ţi spun că ăsta cu care mă întreţin acuma, fuge folosind pasul ştrengarului, mai mult ţopăie, este un colic fremătând de veselie, simt cum îşi doreşte să-i desenez un şotron pentru ca distracţia să-i fie maximă. Este chiar indicat să te feresti din calea lui în momentul în care va găsi portiţa de scăpare. Îl vei putea amortiza eventual, cu o pisică.

Erau seri când Sofia cânta cu voce tare imnuri diverse, marşuri alsaciene şi chiar „La Marseillaiseîn tonuri înalte. Ne ţinea la curent fără rezerve cu deplasarea colicului rebel prin vintre. Închipuiţi-vă tristeţea mea la gândul că nişte manifestări atât de ludice cum sunt colicii, sunt pe cale să dispară. Următoarea dată când o voi întreba pe Sofia ce are, ea îmi va răspunde sec şi plictisit. N-am nimic.

Reclame
Explore posts in the same categories: Sofia

2 comentarii pe “Pagina 19 – Sirop de colic”

  1. toni Says:

    cred ca pisicile amortizor deja resimt aceasta lipsa ca pe o mare criza mondiala si-s pe cale sa-si piarda functiile..(cele de amortizare, fireste!)..triste fiinte..
    ai reusit sa fotografiezi vreun colic?..:P

  2. pepitoid Says:

    pisicile amortizor sunt niste fiinte usor adaptabile prin natura lor intrinseca.
    am fotografiat o gramada de colici dar ori e vina mea ori nu stiu ce se petrece, toti imi ies miscati 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: