Pagina 14 – Eu nu râd de Vlad (partea 1)


În clubul tăticilor tălâmbi sunt coleg cu prietenul meu Vlad. În afara unei mici diferenţe prin faptul că el are băiat, deci primeşte pipi printr-o puţă, restul aspectelor sunt deocamdată cât se poate de asemănătoare. Până şi în privinţa animalelor domestice care trebuie săşi ajusteze viaţa după noile reguli impuse de noua mică bestie ţipătoare, stăm pe aproape. Ei au un câine. Mic. Negru. Creţ. Dar câinele nu are nici un rol în toată povestea asta care este despre Vlad.

Apare la un moment dat – şi nu târziu – prima zi în care mama copilului are o treabă oarecare în afara casei şi te lasă pe tine singur cu copilul pentru prima oară. Nu este mama chiar atât de sadică şi te lasă totuşi cu el dormind. Dar starea de somn, mai ales când copilul e foarte mic, nu îi este deloc bine conturată. Te simţi ca şi cum ai rămâne singur într-o centrală nucleară pornită. Totul este în regulă până încep câteva beculeţe roşii să se aprindă pe panouri. Ceva mocneşte, ceva dă semne de neregulă. Copilul se foieşte. Din ce în ce mai multe beculeţe se aprind şi câteva indicatoare se apropie de valori limită. Copilul începe să scâncească. Este momentul în care îţi freci mâinile febril, rugându-te să adoarmă la loc şi deja speri să apară mama lui pe uşă. Reacţia din centrala nucleară nu dă semne să revină în parametri normali, temperatura miezului creşte, semnale sonore încep să ţiuie, iar tu eşti singur cuc în centrul de control, înconjurat de multe butoane, ceasuri, indicatoare şi alarmele care sună deja agresiv. Bebeluşul ţipă cu toată puterea. Vrea ceva. Începi să te agiţi, fugi până la baie iar acolo realizezi că nu ştii ce cauţi, te întorci să vorbeşti cu el, dar ce ai putea să-i spui, “Te rog nu face caca pe tine!”? Parcă nici nu eşti prezent. Nici tu nu te mai auzi de atâta zgomot. Dacă nu apeşi cât mai repede butoanele potrivite, miezul centralei nucleare se topeşte, iar tu te afli în pragul unei catastrofe. Exact când cronometrul arată că mai ai cinci secunde până la deflagraţie îţi iei inima în dinţi şi îţi spui că bebeluşul trebuie schimbat că a făcut pe el.

Şi aşa începe Vlad să apese butoanele potrivite. Mult mai uşor de zis, decât de făcut. Însă cel mai bine, îl las pe el mâine să vă povestească cum a fost.

Reclame
Explore posts in the same categories: Sofia

7 comentarii pe “Pagina 14 – Eu nu râd de Vlad (partea 1)”

 1. Corina Says:

  La multi ani Sofia, tati si mami! Va doresc multe aventuri in Casa Sofiei, pe care sa ni le povestiti si noua!

  Chiar scrii bine Pepitoide, ar trebui sa te gandesti sa publici. Vorbesc serios. E excelent jurnalul asta!

  Pagina 15 a scris-o prietenul tau sau tot tu?

 2. pepitoid Says:

  Buna Corina! La pagina 15 singurul meu aport sunt diacriticele.
  Cat despre publicat…chiar nu stiu ce sa spun…n-am nici un fel de experienta pe ramura asta si oricum, jurnalul trebuie sa mai aduna pagini ca sa vedem ce iese.
  Mersi mult de apreciere, imi da curaj si chef sa continui.

 3. Alexandra Says:

  Bravo! M-am imprastiat de ris. Ma abonez la blogul asta.

 4. Corina Says:

  Continua, continua, ca esti pe drumul cel bun! Sa nu indraznesti sa te opresti!

 5. pepitoid Says:

  Alexandra, promit sa incerc sa fac sa merite abonamentul 🙂
  Corina, acuma si de frica si nu ma opresc!

 6. Bibi Says:

  Poti sa ma adaugi si pe mine in clubul ala. Sunt si eu tot de partea Marmotei: vine printr-o putza si la mine… Eventual poti sa „verifici” aici: http://s418.photobucket.com/albums/pp262/bibisann/Iosif/ (nu e cu vorbe – deocamdata)

 7. pepitoid Says:

  Ti-am facut card de membru. Sa nu uiti sa platesti cotizatia la timp (in poze).


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: