Pagina 9


Sofia ascultă blues. Cu adevarată responsabilitate. Şi pentru că nu ştiu de ce era un moment în care mă simţeam deranjat de liniştea de înainte să-i înfiletez biberonul fetiţei, m-am gândit că Nina Simone ar înveli tandru acea linişte cu vocea ei. Asadar, Nina Simone avea să fie. Ţocăiturile standard începuseră deja, când văd expresia fetiţei cum n-a mai avut-o niciodată în momente de intimitate cu laptele. Închipuiţi-vă un John Lee Hooker mai mic şi alb, fără pălărie. Şi fără chitară. Şi fetiţă. Ei bine, asta era imaginea unei Sofii cu ochii aproape inchişi şi un pic încruntată, simţind muzica cu patos.

Pedalatul cu care pompează laptele din recipient în ea, încetase şi se transformase într-un bălăngănit moale şi aleator în timp ce savura pianul ce-i trimitea note direct în existenţă. Cred că dacă aş fi întrerupt melodia brusc, ar fi dispărut cu biberon cu tot într-un norişor bleu-turcoaz cu vapori de cheie sol. Mă gândesc acuma că şi la mine funcţionează la fel, doar că în biberonul meu pun Merlot de Murfatlar.

Cântecul ţocăielii era deja inspirat din ritmuri lente şi sunete moi. Dar ce spun eu?! Era deja un zgomot de scaun-balansoar care să-mi legene ideile ce mi se lăfăiau în găleata de marmeladă a acordurilor de blues. Parcă dintr-un moment în altul, aşteptam ca fetiţa să îngâne: „…whatsa matter daddy / Come on, save my soul / I want some sugar in my bowl / I aint foolin…” şi saxofonul să arunce cu buline leneşe şi luminoase în sufletul nostru. Ah, biberon de inimă albastră!

Reclame
Explore posts in the same categories: Sofia

One Comment pe “Pagina 9”

  1. iuliaca Says:

    acum inteleg de ce cand nu ai cuvinte pui imagini cu micutza Sofia si invers….am vizualizat toata imaginea in postul asta….nu mai aveam nevoie de poza ei , hihi! fain!nina simone zici,a?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: