Pagina 4


Câteodată realizez cât îmi seamănă atunci când o văd cât de leneşă este. E leneşă de înainte de a iţi capul în lumină. Nu numai că a stat la căldurica în mama ei până au hotărât să o scoată, că deja era la limita de termen, dar se pare că nici nu avea de gând să iasă prea curând. Acuma, eu unul o înţeleg. La ce trafic e pe străzi, unde să merite să ieşi?

Scoasă afară, a început să urle şi nu cred că din cauză că l-a vazut pe doctor, ca na, omul arată normal zic eu. Urla ofticată că au scos-o din locul de unde le avea pe toate la îndemână. Nici măcar să ceară nu avea nevoie. Simţea că i-ar place nişte tutun, o făcea pe mamă să se holbeze hipnotizată la pachete de ţigări. Simţea că ar bea o cinzeacă, mă-sa se uita brusc cu jind la prietenul Jack din sticlă. Numai de bărbaţi nu a simţit nevoie – ghinionul meu.

Cum să nu te oftici când nu mai deţii controlul? Nu e cel mai interesant să stai şi să tragi sforile din culise? Să ai tu telecomanda de mămică în mână? Acuma e mult mai complicat, trebuie să ţipe, să vocifereze, iar noi ăştia doi de pe lângă ea ne mişcăm greu, nu stăm chiar drepţi la comandă,  ne mai clătinăm niţel cocârjaţi şi culmea este că uneori mai şi dormim, sau avem eu ştiu ce alte activităţi complet neinteresante! Auzi tu, patru minute ca să încălzeşti un lapte! Patru minute! E inacceptabil!

Acum dacă veni vorba de lapte că de fapt aici am vrut să ajung, lucrurile par simple din afară, că doar şi eu mai vedeam pe câte careva cu copilu’ înfiletat la ţâţă sau la biberon şi nu părea nimic special în toată chestia asta. Ei bine, greşeală! Păi numai până vine laptele e o întreagă epopee, o aventură ca un tur frenetic în cel mai periculos montaigne-rousse. Eu cred că în toată viaţa ei nu a fost maică-sa trasă de ţâţe cât în săptămâna de după naştere. Apărea câte o asistentă, parcă le aud şi acuma – Trebuie să te mulgi fato să pornească lactaţia! Aaaa, nu aşa, stai să-ţi arăt eu cum! Îi arăta ea cum, dar nu pe sânii ei cum poate aş fi sperat eu acolo prezent, ci pe ai neveste-mii. Însă lapte ioc, cu toate că sânii erau umflaţi în mod deja dureros. Mai venea alta care avea o altă abordare, bazată pe o bună aprofundare teoretică – Păi  tanti Gina nu ţi-a spus bine că uite, vezi şi tu că nu iese nimic. Trebuie să faci aşa, porneşti de la bază şi tragi spre vârf, vezi? Iar noi vedeam acelaşi lucru, adică pe vaca Fulga cum se holba îngâmfată din cutia mea de cacao de pe noptiera de spital.

Şi uite aşa, toată lumea o trăgea pe nevastă-mea de ţâţe. În mod cu totul oficial şi natural de altfel, că doar era un aspect medical. Eu, ce naiba sa zic? Le-aş fi zis că mă ocup eu de aspectul ăsta dar na, nu aveam experienţa necesară, nu deţineam studiile de specialitate şi în plus, aveam şi mânecile prea scurte la halatul de vizitator pe care l-am primit. Eram clar, un intrus. Cu mâneci scurte. Chiar una mi-a aruncat – Suge şi tu din când în când să-şi dea drumul fata! Nici nu ştiam dacă să-i răspund sau doar să mă uit fără o expresie bine definită. I-am spus totuşi că pe moment am mâncat şi nu mi-e prea foame. Poate mai încolo. Culmea este că în final, tocmai femeia de serviciu a fost cea care i-a arătat corect cum trebuie să facă şi da, ştiu la ce vă gânditi – până şi femeia de serviciu a tras-o de ţâţe – acum nu-mi mai pasă, am trecut de acel moment fără psiho-terapie. Nu ştiu dacă secretul era în faptul că femeia de serviciu avea o vacă în gospodărie. Prefer totuşi să nu mă gândesc.

Reclame
Explore posts in the same categories: Sofia

10 comentarii pe “Pagina 4”

 1. Animaliciul44 Says:

  Nu vrei sa adaugi putin umor siteului tau :P? O poza haioasa cu animale care se schimba in fiecare zi.
  Daca da, vezi pe […]

 2. Cristina Says:

  Animaliciul44 nu vrei sa-ti faci reclama in alta parte? Site-ul acesta nu are nevoie de „umorul” tau. Si daca ai fi avut bunul simt sa citesti, poate n-ai mai fi postat acest mesaj.
  Pepito, voi citi in fiecare zi sa vad ce face Sophie.Multumim pt jurnal.
  Va pup.

 3. pepitoid Says:

  Animaliciul, iti multumesc pentru vizita. Fara suparare, prefer sa am in special poze facute de mine in acest loc.

 4. pepitoid Says:

  Cristina, bine ai venit in lumea Sofiei. Multumim pentru feed-back!

 5. Carmen Says:

  :)) am dat link-ul mai departe si deja am inceput sa tai bilete la intrarea pe blog :)) E musai sa publici jurnalul asta la un moment dat. presimt ca va fi un best-seller :)))

 6. pepitoid Says:

  Carmen, multumim de vizita! Are prea putine pagini deocamdata, trebuie sa treaca de la starea de foi volante la cea de brosura, apoi revista, apoi almanah si intr-un final…poate…cine stie…


 7. doamne !! am ras cu lacrimi.

  mozart trebuie sa fie de vina.

 8. pepitoid Says:

  Multumim de vizita Carmen!
  Si mie imi place sa dau vina tot pe Mozart 🙂

 9. degetica Says:

  ah, stii ce rau imi pare ca nu v-am cunoscut mai devreme, p[t consiliere la alaptat….
  e o treaba asa de delicata, si cea mai buna solutie e sa dai mamei incredere in ea si s-o lasi sa-si hraneasca copilul, in primele zile de unde lapte? Un bebe are stomacelul [sic! ] de dimensiunile unei alune:), si sa ai lapte ca nu are unde sa intre.
  Si uite-asa, inca unei mamici i s-a creat un complex inutil in minunatul sistem medical romanesc.
  Nu exista ca n-avea lapte. Ci doar ca toata umilirea asta iti produce o crispare fara margini.
  si pun pariu ca intre timp Sofia era infiletata la biberon. Nu?

  Lasa, la urmatoru o sa stiti tot:)

 10. pepitoid Says:

  degetica, ca intotdeauna…prima oara e mai greu 🙂
  eh…zic eu ca pana la urma ne-am descurcat…optimism sa fie!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: